Header image

Афилейт програми

Тагове: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0

Както съм писала в статията си Как може да печелите от блога си? един от начините е поставяне на реклами в блога и при кликане на тях от посетителите вие получавате доходи. Най-добрата в тази област си остава услугата на Google - AdSense, но тъй като с тях не се спогодихме, реших да пробвам с българските сайтове, които предлагат такава услуга.

Работя с два от тях, може да се каже, че съм доволна, затова реших да споделя резултатите си с вас. И за двата сайта не е задължително да имаш сайт, за да печелиш пари онлайн. Афилиейт линковете могат да се промотираш и във фейсбук, ако например имаш по-голяма и посещавана страница, чрез изпращане на имейли, в twitter и др, стига да са позволени според правилата на съответния сайт. За мен обаче най-удобният начин си остават блоговете. Има хора, които по този начин си докарват добър месечен доход, аз засега ги ползвам като допълнителни приходи.

Сайтът, с който работя по-отдавна е Etarget.bg, по-точно от август 2010. Нямат големи изисквания към сайтовете, в които може да поставяте реклами, предоставят различни видове рекламни полета. Печели се в зависимост от посещението на сайта и кликането върху рекламите, които са направили посетителите. При натрупване на 50 лева, може да заявите плащане. Ако през даден месец не сте достигнали тази сума, то тя се натрупва за следващия.

Не е голяма сумата, която съм получила от тяхна реклама, но това е по моя вина. Към тях нямам никакви забележки, коректни са и ми изплащат сумите редовно.

Другата мрежа за афилиейт маркетинг, която ползвам е 2leva.bg. Не искам да звуча пристрастно, но сякаш инструментите, които той предлага са ми по-удобни, по-лесни за ползване и по-разнообразни. Тук имам възможност да си избирам кои марки да рекламира, повечето от тях са познати в България и са привлекателни за крайния клиент. Докато при Etarget самият сайт преценява какви реклами да покаже в моя сайт в зависимост от съдържанието, но понякога стават груби разминавания.

В зависимост от кампаниите получавам доходи от регистрирането на нов клиент в сайта на марката, процент от продажба или и от двете заедно. Получавате и плащане на всеки 100 уникални клика. Натрупаната комисионна може да се тегли всеки месец, ако надхвърли сумата от 50 лв. За тази цел обаче комисионните трябва да бъдат одобрени, което става от рекламодателите и понякога отнема време. Аз за сега имам само една отхвърлена комисионна и то на много ниска стойност, така че нямам проблем с това.

Миналият месец получих първото си плащане от 2leva и приятната изненада беше, че получих 50 лв. бонус, изплащан еднократно първият път, когато си вземеш парите.

Ще ми е от ползва да споделите вие от кои български сайтове за афилиейт маркетинг сте доволни, за да ги пробвам и тях за в бъдеще. Все пак, за да не стана прекалено шарено и претрупано за посетителите

<< Предна страница

Следваща страница >>